Loader

Els nostres jocs

Aquestes són les col·leccions que actualment tenim en circulació.
Però en tenim més al taller i dins del nostre cap!

#1 Gargot de bicicletes

Aquesta col·lecció està dedicada a la bicicleta, aquest invent meravellós que tants papers te en la nostra societat. Està feta amb bicicletes velles trobades a la deixalleria o que gent diversa ens ha portat al taller.

 

Al nostre taller, una bicicleta vella,  es converteix en una grua per anar a pescar al riu, o en una espècie rara d’ocell que pon un ou tot volant. I, d’un pilot de rodes velles, en fem un laberint.

 

A vegades una bicicleta vella fa de suport a un joc i fa de taula. Altres vegades és el suport de diversos jocs fets amb peces de bicicleta, eines velles de pagès o amb estris de cuina.

 

Juguem amb totes les peces de la bicicleta: la roda, el manillar, els pedals, les manetes del fre, la cadena, el quadre… Totes les parts de la bicicleta ens suggereixen un joc que, com sempre a Guixot de 8, té un repte a aconseguir, encara que no sigui fàcil però no impossible.

 

Aquesta és la col·lecció de Guixot de 8 que te més jocs, un centenar, tot i que normalment només en portem 37, que són els que caben en una furgoneta.

#2 Gargot de Joc: l’altra vida de les coses

Ara, cada joguina només serveix per una sola cosa i cada comandament dóna una sola ordre.

 

Això fa que la nostra imaginació es vagi fent petita sense que ens en adonem. Cal doncs estimular-la i buscar una segona vida als objectes quotidians que ja no fem servir i que sempre havíem pensat que només servien per fer una sola cosa.

 

És una petita revolució. Si abans una nina servia per a tot: pentinar, donar el biberó, vestir etc i ara necessites una nina per a cada cosa, potser és hora  que aquelles coses que pensàvem que només servien per una sola cosa serveixin per més.

 

Amb aquesta idea Guixot de 8 fa els seus jocs:

 • Amb un somier vell inventa un esport nou.
 • Amb una escorredora  fa un bàsquet.
 • Converteix una bicicleta en un ocell.
 • Amb una post de planxar fa un circuït de curses de didals.
 • Una estufa de llenya es torna un periscopi.
 • La cadena d’una bicicleta és una serp de terra
 • Una plata d’anar al forn es converteix en una pista de tennis.

#3 L’arbre juganer, l’aranya,
la papallona i el pop

Es tracta d’un arbre estrany, nascut d’ajuntar un pilot de tubs corbats trobats a la deixalleria. Amb el temps, a la punta de les branques l’ hi van sortir jocs, un a cada branca. El vam batejar amb el nom d’arbre juguer, de la mateixa manera que es diu pomer l’arbre que fa les pomes.

 

Al costat de l’arbre hi va aparèixer una aranya que hi volia fer una teranyina, però veient els jocs que l’arbre  tenia a les branques, va canviar d’opinió, i va decidir aguantar un joc a cada pota, diferents dels que hi havia a l’arbre.

 

Passat un temps, vingué una papallona, i quan va veure els jocs a l’arbre va pensar he arribat tard, ja no hi ha flors, però l’hi va agradar la idea i va anar a buscar jocs al taller de Guixot de 8, un per  cada pota i ara s’està al costat de l’arbre i de l’aranya.

 

La proesa de l’arbre, l’aranya i la papallona va arribar tan lluny que un pop la va sentir i va decidir ajuntar-s’hi amb un joc a cada tentacle i ara viatgen junts porta’n, entre tots, 35 jocs d’un lloc a l’altre.

 

Aquesta és la col·lecció més alta  de Guixot de 8 i fa que el públic jugui més a prop un de l’altre i la que necessita menys espai per a muntar-la i la que necessita més alçada si muntem en un espai interior.

#4 El Gargot d’imaginació

Som dels que pensem que la imaginació és una de les poques coses que ens diferencia de la resta d’essers vius i que, a la vegada, és el motor que ens fa avançar. Per això aquesta col·lecció. Per retre homenatge a totes aquelles persones que al llarg de la història s’han destacat per la seva imaginació i han deixat empremta a la història de l’art, la literatura, el cinema, la ciència o la gastronomia.

 

Una bona part dels jocs d’aquesta col·lecció tenen forma humana i estan dedicats  a personatges que sense ells el mon seria una mica pitjor.

 

Entre ells:

 • Antoni Gaudí
 • Joan Miró
 • Vincent Van Gogh
 • Jules Verne
 • Leonardo da Vinci
 • Frida Kalho
 • Charlie Chaplin
 • Hans Cristian Andersen
 • Ferran Adrià

 

I, així, fins a 25 personatges que, a la vegada, són 25 jocs.

#5 Gargot de gimnàstica

A la deixalleria hi arriben molts aparells de gimnàstica casolans: cintes de córrer, bicicletes estàtiques, aparells de musculació de les cames, abdominals etc. La majoria fruit d’un bon propòsit de cap d’any o de la recomanació del metge que cal fer exercici.  Però la majoria d’aquests aparells tenen molt poques hores d’utilització i alguns anys d’ocupar un racó de la casa fins que van a parar a la deixalleria.

 

Guixot de 8 es va adonar que aquí hi havia un recurs important, ja sigui pel mecanisme o pels materials amb que està fet l’aparell.

 

Tots aquests aparells que han tingut un cost ambiental, tant en la fabricació com en el transport, cobren sentit amb la nova vida que els dóna  aquesta col·lecció de 37 jocs.

#6 El Gargot picat

Ens hem resistit molt a fomentar la competitivitat. Pensem que la societat ja és prou competitiva com per passar-la als nostres jocs. Però ens vam adonar que hi podíem posar un punt d’humor i així inventar un esport nou fet de 5 de vells. Juguem a bàsquet, amb una pilota de tennis, utilitzant la tècnica del billar, picant amb una pilota de golf amb un mànec amb un  fre de bicicleta. Un esport nou, que serà olímpic a les properes olimpíades en el que als trenta i pocs anys no estàs caducat i  en el que els homes i les dones juguen junts, com a la vida.

 

De la mateixa manera hem fet diverses versions més del bàsquet, del tennis, curses diverses: de didals, marietes, boles etc.

 

Aquesta és una col·lecció molt recomanable per a esdeveniments de llarga durada ja que el joc sempre és nou en tant que canvia el contrincant o la teva destresa.

 

Aquesta és una col·lecció de 37 jocs en la que hi poden jugar 80 persones al mateix temps. I com sempre a Guixot de 8 els jocs son molt ràpids.

#7 Gargot d’escultura

Amb aquesta col·lecció volem fer un homenatge als grans escultors del segle XX, concretament als de l’art en moviment, l’anomenat art cinètic. Hem fet la reinterpretació d’alguna de les seves obres però hi hem afegit un joc, reivindicant d’aquesta manera l’art al carrer i que l’art també és per a tocar i no només per mirar dins un museu.

 

Hem versionat peces, entre d’altres de:

 • Alberto Giacometi
 • Alexander Calder
 • .Eileen Gray.
 • Louise Bourgeois
 • Marcel Duchamp
 • Jean Tinguely
 • Pablo Picasso
 • Niki de Saint Phalle
 • Joan Miró.

 

La col·lecció te una quarantena de peces de 37 artistes diferents, de les quals en desplacem 30 que són les que caben a la furgoneta.

 

Cada peça va acompanyada d’un plafó amb el nom de l’artista, una fotografia de la peça original i el lloc on es troba la peça en l’actualitat.

ALBERTO GIACOMETTI

ALEKSANDER RÓDCHENKO

ALEXANDER GALDER

ANTONY CARO

BRUCE GRAY

BARBARA HEPWORTH

BRUCE GRAY

BRUNO MUNARI

DANIEL GROBET

DAVID SMITH

FRANÇOIS MORELLET

GEORGE RICKEY

GEORGE VANTONGERLOO

ISAMU NOGUCHI

JEAN TINGUELY

JOAN BROSSA

JOACHIM NOACK

JOER FISCHER

JORGE OTEIZA

JUAN CAMILO MARTÍNEZ BACA

JULIO GONZÁLEZ

LEANDRE CRISTÒFOL

LYMAN WHITAKER

MARCEL DUCHAMP

MARK DI SUVERO

JOAN MIRÓ

LEN LYE

LOUISE BOURGEOIS

MOÍSÈS VILLÈLIA

NICOLAS SHÖFFER

NIKI DE SAINT PHALLE

PABLO PICASSO

PETER FISCHLI & DAVID WEISS

PETER FISCHLI & DAVID WEISS

POL BURY

RICHARD STANKIEWICZ

ROBERT RAUSCHENBERG

SALVADOR DALÍ